Detalii tehnice - Chit pentru lemn Akrilin

DESCRIERE SI UTILIZARE

AKRILIN este un chit de dispersie pentru o remediere de calitate a deficienţelor şi deteriorărilor – crăpături, zgârieturi, lovituri, adâncituri, fisuri - de pe suprafaţa produselor din lemn masiv, din furnir, plăci prefabricate, panourilor deja asamblate sau sub formă de paneluri. Se aplică înaintea prelucrării finale a suprafeţei – şlefuire fină, aplicarea lazurei şi a altor produse, lăcuire. Se caracterizează printr-o bună priză, aplicare uşoară, este un produs igienic, ecologic şi nu întrebuinţează substanţe dăunătoare sănătăţii.

PREZENTARE PRODUS ŞI RECOMANDĂRI DE UTILIZARE

  • Utilizabil la astuparea găurilor, crăpăturilor şi fisurilor suprafeţelor din beton, gips, precum şi alte suprafeţe din materiale minerale.
  • Suprafeţele poroase minerale trebuie grunduite cu lac sau vopsea epoxidic înaintea începerii operaţiilor de astupare.
  • Poate fi utilizat şi pentru suprafeţele din lemn, plăci din lemn, panouri si placaje din lemn şi oţel.
  • Nu conţine Compuşi Organice Volatile.

NUANTE SI MOD DE AMBALARE

cutii din plastic de 0,75 kg:

  • alb – 10
  • brad – 20
  • fag – 30
  • stejar – 40

DATE TEHNICE

 

DENSITATE (kg/dm3)

~ 1,75 - 1,85

GROSIMEA STRATULUI (mm)

mai mic de 1 mm

Timp de uscare Temp = +20 ºC, umidit. relativa a aerului = 65 % (ore)

uscat la atingere ~ 0,5 h
pentru o prelucrare ulterioară 1 - 2h

PREGATIREA SUPORTULUI

Suprafaţa trebuie să fie solidă, uscată şi curată - fără porţiuni care se desprind, praf, pete de ulei rămase de la matriţele de turnare, grăsimi şi alte impurităţi. Suprafeţele cu urme de răşină se curăţă cu diluant nitro sau cu un alt diluant.

PREGATIREA SI PLICAREA CHITULUI

AKRILIN este un produs gata preparat, poate fi imediat folosit. Se aplică cu o spatulă inoxidabilă, astfel încât să se acopere toate crăpăturile, adânciturile, fisurile, zgârieturile, loviturile şi alte deteriorări sau deficienţe. Deteriorările puţin adânci se acoperă prin aplicarea unui singur strat de produs, fisurile adânci şi găurile se acoperă prin aplicarea mai multor straturi de chit, astfel încât grosimea fiecărui strat să nu depăşească 1 mm. Aplicarea stratului ulterior de chit se face numai după ce stratul anterior este complet uscat. Suprafaţa chituită care s-a uscat se şlefuieşte mecanizat sau manual, cu o hîrtie de şlefuire fină. Aplicarea produsului AKRILIN se poate face numai în următoarele condiţii meteorologice şi microclimatice: temperatura aerului şi a suprafeţei nu trebuie să fie sub +5 ºC şi nici să depăşească +35 ºC, temp. relativă a aerului

CURATAREA SCULELOR, TRATAREA DESEURILOR

Imediat după folosire, sculele se spală bine cu apă, petele uscate nu pot fi înlăturate.Resturile întărite se aruncă la rampele de depozitare a reziduurilor din construcţii (numărul de clasificare a deşeurilor: 17 09 04) sau comunale (numărul de clasificare 08 01 12). Ambalajele curăţate pot fi reciclate.

PROTECTIA MUNCII

A se respecta instrucţiunile generale şi reglementările privind siguranţa muncii în construcţii, vopsitorii şi tâmplărie. La aplicarea produsului AKRILIN nu sunt necesare măsuri speciale de protecţie a muncii, nici folosirea unor echipamente de protecţie.

CONDITII DE DEPOZITARE, DE TRANSPORT SI VALABILITATE

Produsul se depozitează şi se transportă la o temperatură de la +5ºC pană la +25ºC; nu se expune direct la soare, nu se lăsa la îndemâna copiilor, A SE FERI DE ÎNGHEŢ! Valabilitate (dacă se păstrează închis în ambalajul original, nedeteriorat): 12 luni

CONTROLUL CALITATII

Caracteristicile de calitate ale produsului sunt stabilite conform specificaţiilor interne de producţie şi conform altor standarde slovene şi europene, când acestea există pentru acest tip de produs. Realizarea nivelului de calitate declarat sau regulamentar este verificat permanent în laboratoarele proprii, uneori la Direcţia pentru construcţii din Ljubljana, precum şi la alte instituţii de specialitate din ţară şi din străinătate. La JUB acesta este asigurat de sistemul de management şi de control al calităţii ISO 9001, introdus de mai mulţi ani. Verificarea caracterului inofensiv pentru sănătate a produsului după ce s-a uscat pe pereţi şi alte suprafeţe s-a realizat la Institutul de protecţie a mediului din cadrul Direcţiei de protecţie sanitară din Maribor, care a apreciat că produsul este corespunzător şi nu este dăunător pentru sănătate. În procesul de producţie a acestei vopsele respectăm cu stricteţe standardele slovene şi europene în domeniul protecţiei mediului şi al asigurării securităţii sănătăţii la locul de muncă, confirmate de certificatele ISO 14001 şi OHSAS 18001.

Instrucţiunile tehnice din acest prospect se bazează pe experienţele noastre şi au drept scop obţinerea unor rezultate optime în utilizarea produsului. Nu ne asumăm nici o răspundere pentru daunele provocate de alegerea greşită, de utilizarea şi aplicarea necorespunzătoare a produsului.